Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy z papryką"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę. Paprykę starannie oczyścić z gniazd nasiennych i pociąć w kostkę tej wielkości, co papryka. Cebulę pokroić w piórka.
Olej rozgrzać. Wrzucić cebulę, posolić, zeszklić. Dodać wołowinę, przesmażyć, by mięso się ścięło.
Zalać bulionem i winem, dodać sos sojowy oraz ziele angielskie. Dusić ok. 30 minut. Dorzucić paprykę i dusić dalej ok. 20 minut, bez przykrycia, aby sos redukował swoją objętość. Doprawić do smaku.
ok. 85 minut
Jeśli lubimy gęste, zawiesiste sosy, można go zaciągnąć mąką. Warto też dodać do sosu odrobinę śmietany.Źródło: Twoje Imperium