Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy z paprykami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w średniej wielkości kostkę i obsypać mąką. Cebulę obrać i poszatkować drobno, czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić na patelni cebulę z czosnkiem, dodać mięso. Podsmażać całość 10 minut, często mieszając. Podlać dwiema szklankami gorącej wody, przykryć i dusić aż zmięknie. Powinno to zająć około 50-60 minut.
W trakcie gotowania mięsa, umyć i pokroić w kostkę papryki. Dodać je do garnka razem z koncentratem i dusić przez kolejne 10-15 minut.
Gdy papryki zmiękną, ale pozostaną jędrne, doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku.
ok. 80 minut.
Aby gulasz nabrał bardziej wykwintnego smaku, w czasie duszenia mięso można podlewać wytrawnym, czerwonym winem.Źródło: Twoje Imperium