Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wołowy z pieczarkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Papryczkę umyj i posiekaj.
Oczyszczone z błonek mięso rozbij lekko tłuczkiem, po czym pokrój w kostkę. Oprószone przyprawami obsmaż na gorącym tłuszczu. Skrop wodą, dodaj liść laurowy, papryczykę i ziele angielskie. Duś do miękkości.
Pod koniec dorzuć pokrojone w plastry pieczarki i wlej śmietanę wymieszaną z resztą mąki.
Dopraw gulasz winem oraz koncentratem pomidorowym. Posyp go solą, pieprzem i papryką w proszku.
Gotowe danie podawaj np. z kluseczkami kładzionymi oraz surówką z kwaszonej kapusty.Źródło: Kurier TV