Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1021
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11990
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1021
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11990
Składniki
W garnku rozgrzałem masło i oliwę ,dodałem pokrojone w talarki marchewki ,pora ,seler (w kostkę) podsmażyłem. Mięso pokroiłem w dużą kostkę wrzuciłem do garnka i smażyłem dalej. Cebule i czosnek pokroiłem w talarki ,dodałem do mięsa razem z selerem naciowym (plasterki) i pieczarkami pokrojonymi na ćwiartki,smażyłem do zeszklenia cebuli. Następnie całość zalałem bulionem wołowym ,dodałem przyprawy (po łyżce majeranku i czubrycy) ,groszek ,oprószyłem solą i pieprzem. Dusiłem pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw. Śmietanę i mąkę wymieszałem razem z odrobiną sosu i dodałem do całości. Zagotowałem ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem.