Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wyszedł smaczny i dietetyczny:)
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 133
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 133
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle.Dodać czosnek drobno pokrojony i podsmażyć 2 min. Umyte boczniaki pokrojone w podłużne grubsze paski dodać do zeszklonej cebuli i smażyć przez 10-15min.Boczniak nie będzie miękki jak inne grzyby,mimo usmażenia jest to grzyb twardy. Papryki pokrojone w kostkę wrzucić d grzybów i chwilę podsmażyć. Przełożyć do rondla i podlać bulionem lub wodą tyle by były warzywa przykryte i gotować kilka min.Wrzucić kilka ziaren ziela i 3 listki laurowe. Pod koniec gotowania dodać pocięte szparagi,natkę,przyprawy. Mąkę roztrzepać w zimnej wodzie i wlać do gulaszu. Na końcu dodać jogurt lub śmietanę zahartowaną w sosie. Podawać z pieczywem lub ryżem.
Smacznego życzę!