Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z drobiowych serc i pieczarek"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 56
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 79
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 56
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 79
Składniki
Serca drobiowe umyj, osusz, oczyść, pokrój na mniejsze kawałki (np. na plastry). Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w półplasterki. Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Papryczkę chili oczyść, posiekaj.
Masło stop w garnku, podsmaż serca. Dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj pieczarki, podduś. Zalej gorącą wodą (tak, by przykryła ). Dodaj czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i papryczkę chili, gotuj pod przykryciem do miękkości.
Przypraw do smaku, dodaj musztardę, podgotuj. Wlej śmietanę, wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, aż część sosu odparuje. Podawaj z kluskami śląskimi lub ulubioną kaszą.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie