Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z grzybami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Paprykę umyć, starannie oczyścić, pokroić na małe kawałki. Mięso umyć, osuszyć, lekko zbić tłuczkiem. Pokroić na dość dużą kostkę. Oprószyć przyprawami i mąką. Mieszając, obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym tłuszczu. Skropić lekko wodą.
Do mięsa dodać liście laurowe, pokrojoną paprykę i ziarna ziela angielskiego. Dusić do miękkości. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki, jeśli są małe, na połówki. Posolić, podsmażyć na oleju, dodać do mięsa pod koniec duszenia.
Łyżkę mąki wymieszać ze śmietaną, wlać do mięsa. Gdy będzie już miękkie, zagotować. Dodać wino i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Podawać z kluseczkami oraz surówką z kwaszonej kapusty.Źródło: Twoje Imperium