Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z grzybów i piersi indyka"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 131
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 131
Składniki
Pierś indyka myję i kroję w niewielkie kawałki. Oprószam je kolendrą, cząbrem, solą i pieprzem i obsmażam na gorącym oleju. Przekładam mięso na talerz.
Cebule obieram i szatkuję w cienkie piórka. Do tłuszczu po smażeniu indyka dodaję masło, wrzucam cebule i podsmażam, aż się lekko zbrązowi. Następnie dodaję grzyby i smażę razem ok. 5 min. Wrzucam kawałki indyka, wlewam wywar z grzybów i duszę mniej więcej 10 min. Pod koniec smażenia dodaję listki tymianku i śmietanę creme fraîche (ma ok. 35 proc. tłuszczu i się nie zwarzy). Doprawiam gulasz solą i pieprzem.
35 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 3-4 porcjeŹródło: Kobieta i życie