Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na weekendowy obiad? Skuś się na pyszny gulasz z indyka :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 485
Składniki
Filet umyć i pokroić w kostkę. Przyprawić sosem sojowym, kurkumą, solą i pieprzem oraz oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojone mięso. Chwilę podsmażyć na mocniejszym ogniu, a potem go zmniejszyć.
Do mięsa wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i poddusić. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę podsmażyć i podlać wodą. Dusić aż mięso i warzywa będą miękkie.
Podawać na przykład z ziemniakami i surówka z marchewki i jabłka :) Smacznego!