Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z indyka"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Udziec umyj, pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. W garnku rozgrzej olej, wsyp słodką paprykę i paprykę wędzoną, smaż dwie minuty. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Poczekaj, aż się zeszkli. Stopniowo dodawaj mięso pokrojone w kostkę, cały czas mieszając.
Poczekaj, aż mięso się obsmaży ze wszystkich stron. Wlej szklankę wody, dodaj koncentrat, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawy. Duś pod przykryciem 30 minut.
Gulasz przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 15 minut. Gotowe danie dekoruj natką pietruszki, podawaj z kaszą gryczaną lub perłową. Gulasz możesz przygotować na dwa dni. Przechowuj go w lodówce.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień