Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z indyka"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 236
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 236
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Marchewki obierz, umyj, pokrój w talarki. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Pieczarki umyj, pokrój w półtalarki. 2. Mięso oprósz solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć mięso, smaż często mieszając, aż się zrumieni. Do garnka wlej bulion, dodaj marchewkę, zagotuj. Gdy bulion zacznie wrzeć, dodaj przesmażone mięso i duś na małym ogniu. Na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, rozgrzej pozostały olej i zeszklij cebulę. Następnie dodaj pieczarki, smaż tak długo aż cały płyn wyparuje. Na koniec dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i zawartość patelni przełóż do garnka z gotującym się mięsem. Duś na małym ogniu aż mięso będzie miękkie (15-20 minut). Śmietanę wymieszaj z mąką. Dodaj kilka łyżek gorącego bulionu i starannie wymieszaj. Wlej do garnka, podgrzewaj 3-4 minuty, mieszając. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
40 minut Porcja: 220 kilokalorii
Do gulaszu możesz dodać świeżą paprykę, pomidory lub cukinię.Źródło: Świat i Ludzie