Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z indyka z malinami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 197
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 197
Składniki
Mięso umyj i pokrój w kostkę. Cebulki obierz z błonek.
W szerokim garnku na rozgrzanym oleju delikatnie obsmaż cebulki. Wyjmij je, a następnie na tym samym tłuszczu przesmaż posypane solą i pieprzem mięso. Pod koniec smażenia oprósz indyka mąką. Zalej 3 szklankami wody i wymieszaj.
Ponownie włóż cebulki. Gotuj całość ok. 20 minut. Na koniec dodaj do gulaszu umyte maliny (zostaw kilka do dekoracji) i dopraw szczyptą cukru.
Danie podawaj np. z ryżem basmatti. Udekoruj natką pietruszki i pozostawionymi świeżymi malinami.Źródło: Telemax