Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z indyka z pieczarkami"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1701
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1701
Składniki
<strong>Gulasz można podać z kaszą perłową.</strong>
Umyte mięso kroimy w większą kostkę. Obraną cebulę drobno siekamy. Pieczarki, por i papryczkę chili czyścimy. Pieczarki kroimy w mniejsze kawałki, por i papryczkę chili w talarki.
Cebulę przesmażamy na dwóch łyżkach oleju. Dorzucamy mięso i podsmażamy. Solimy, posypujemy kminkiem i papryką. Podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu.
Na patelni rozgrzewamy resztę oleju, na którym podsmażamy pieczarki i papryczkę chili. Podlewamy małą ilością wody i dusimy 10 minut. Pod koniec dodajemy na minutę por. Patelnię odstawiamy.
Kiedy mięso w garnku będzie miękkie, zagęszczamy gulasz mąką rozmieszaną ze śmietaną i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Pod koniec dodajemy pieczarki z porem. Podgrzewamy i podajemy.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 5,80 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 440 kcal Białko 19 g/ Tłuszcz 12 g/Węglowodany 9,4 g</strong>Źródło: Rewia