Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gulasz z indyka z pieczarkami , podany z ziemniaczkami i mizerią z ogórka zielonego. Obiad smaczny i szybki. Polecam
rondel, widelec, nóż, łyżka, szklanka o poj. 250 ml,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 70
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 108
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 70
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 108
Składniki
Olej rozgrzać razem z masłem , dodać pokrojoną cebulę , podsmażyć do zeszklenia. Filet z indyka opłukać , osuszyć pokroić w paski natrzeć przyprawą do indyka, solą , pieprzem i dodać do podsmażonej cebuli. Smażyć około 40 minut, co jakiś czas zamieszać i podlać letnią wodą. Po tym czasie dodać oczyszczone , pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć jeszcze 30 minut. Gdy wszystko miękkie dolać wody, doprowadzić do zagotowania. Całość zagęścić mąką rozprowadzoną w wodzie, doprawić do smaku według swojego uznania, jeszcze chwilę pogotować i gotowe. Podawać z utłuczonymi ziemniaczkami lub kaszą. Ja podałam dodatkowo mizerię z ogórka zielonego. Smacznego.
Danie gotowe do podania.