Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z indyka z ziemniakami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz mąką. Ziemniaki i marchewki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, potnij w plasterki. Odetnij szczypiorek od dymek, cebulki grubo posiekaj.
W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim dymki. Dodaj mięso i zrumień je. Dołóż marchewkę i pieczarki. Zalej gorącym bulionem. Gotuj 10 minut na małym płomieniu.
Następnie dołóż ziemniaki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Potrawkę przypraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Duś kolejne 10 minut.
Pomidory sparz, obierz, dodaj do potrawki pod koniec gotowania. Ponownie całość przypraw do smaku. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem z dymek.Źródło: Naj