Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie jagnięciny z duszonymi warzywami, czegóż chcieć więcej.
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 151
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 151
Składniki
Mięso pokroiłem w kostkę o boku 1 cm, czosnek i szalotkę w cienkie plasterki, a cebulę w drobną kostkę. Na rozgrzanej w garnku oliwie podsmażyłem czosnek, szalotkę i cebulę, a następnie wrzuciłem mięso. Gdy jagnięcina była już złocista, dodałem resztę warzyw, obranych i pokrojonych w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz rozmaryn. Wlałem bulion i gotowałem na średnim ogniu przez 30 minut, aż całość zgęstniała. Później dodałem wino oraz pomidory. Gotowałem pod przykryciem na wolnym ogniu przez kolejne 40 minut. Gulasz powinien być gęsty i mieć ciemny kolor. Podałem go z tłuczonymi ziemniakami i czerwonymi buraczkami.