Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z kiełbaskami i warzywami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 2,30 zł
Obieramy marchew, ziemniaki i cebulę. Kiełbaski lub parówki kroimy pod kątem w 2–3-centymetrowe kawałki, marchew w plastry, cebulę w grube półplastry, a obrane ziemniaki w kostkę.
Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażamy z każdej strony kawałki kiełbasek lub parówek na złoty kolor i przekładamy na talerz. Następnie na oleju smażymy marchew, ziemniaki i cebulę, energicznie mieszając, aby nie przywarły.
Przekładamy do garnka i zalewamy 3/4 litra wody. Dodajemy bulion instant i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu 15–20 minut. Przed końcem dodajemy podrumienione kiełbaski, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.
Zaprawiamy koncentratem pomidorowym i mąką. Gotujemy jeszcze 2–3 minuty, żeby gulasz zgęstniał.
Natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy nią porcje tuż przed podaniem.Źródło: Rewia