Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z kulkami i kiełkami"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Składniki
Z mięsa uformuj małe kuleczki. Oczyść i pokrój cebulę, paprykę, pora. Kiełki osącz z zalewy.
Kulki mięsne obsmaż na oleju, w trakcie smażenia posyp je wegetą. Kiedy mięso będzie już rumiane, dodaj cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełóż do garnka. Chwilę smaż razem, włóż paprykę oraz pora. Zalej gorącym bulionem cielęcym i duś pod przykryciem 10 min.
Do garnka wlej pomidory wraz z zalewą oraz koncentrat pomidorowy. Gotuj chwilę, przypraw solą, papryką oraz pieprzem. Na koniec włóż kiełki sojowe i znów chwilę gotuj.
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Podawaj z gulaszem. Już na talerzach możesz posypać posiekaną natką pietruszki.
<strong>Porcje 8, 50 min, Cena 2, 20 zł, Kalorie 370</strong>Źródło: Takie jest życie