Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z kurkami w cieście"
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2414
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2414
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Cebulę obierz i posiekaj. Wieprzowinę i boczek pokrój w małą kostkę. W garnku lub głębokiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć posiekaną cebulę i podsmaż, aż będzie złotobrązowa.
Następnie dodaj mięso i dobrze je obsmaż. Wsyp kawałki boczku i dokładnie wymieszaj. Całość posyp papryką, mąką tortową i jeszcze chwilę podsmaż. Podlej wodą lub wywarem.
Kurki dokładnie oczyść i dodaj do mięsa. Dopraw do smaku solą, kminkiem i majerankiem. Wszystko duś na średnim ogniu przez 45 minut. Kiedy mięso będzie miękkie, przelej gulasz do brytfanny.
Ciasto francuskie rozmroź i rozwałkuj na cienki płat. Przygotowaną do pieczenia brytfankę (patrz poniżej) wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 190° C przez 15 minut.
Gotowy gulasz podawaj udekorowany gałązką świeżego tymianku.Źródło: Na żywo