Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny obiad- gulasz i parowańce gotowe, które tylko podgrzejemy na parze.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1650
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 689
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1650
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 689
Składniki
Łopatkę myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę ok.2 cm, na koniec oprószamy mąką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy stopniowo pokrojoną łopatkę. Obsmażamy ją na rumiano. Do podsmażonego mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę. Całość smażymy jeszcze 10 minut, aż cebula się zarumieni. Teraz dorzucamy na patelnię przyprawy, czosnek pokrojony w plasterki, papryczkę chilli w całości i 3 szklanki gorącej wody. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy mięso pod przykryciem do miękkości około 1,5 godziny. Kiedy mięso będzie gotowe 2 łyżki mąki rozkłócamy z 1/2 szklanki wody i zagęszczamy sos. W garnku z sitkiem wstawiamy pyzy, podgrzewamy je, aż zmiękną, czyli około 7-10 minut od zagotowania wody. Wykładamy na talerze gorące pyzy i gulasz. Do tego ulubiona surówka i obiad gotowy!