Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z makaronem i szynką w ostrym sosie warzywnym"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1834
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1834
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Pomidory sparz, obierz, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij w garnku na rozgrzanej oliwie. Dołóż pomidory. Duś, aż sos zgęstnieje.
Fasolkę oczyść. Strączki opłucz, pokrój na kawałki. Ugotuj je w lekko posolonej wodzie. Odcedź. Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Ugotuj go według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, osącz na sitku. Szynkę pokrój na kawałeczki.
Sos pomidorowy przypraw octem, cukrem, sosem chili oraz bazylią, solą i pieprzem. Włóż do niego makaron, szynkę oraz fasolkę. Wymieszaj. Mocno razem podgrzej. Gotowe danie udekoruj listkami natki.Źródło: Naj