Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z marchewką i bakłażanem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokrój w kostkę. Pora i marchewkę pokrój w plasterki. Bakłażana pokrój w półplastry, a paprykę podziel na kawałki.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. Obsmażone kawałki przełóż do rondla. Na tej samej patelni podsmaż pora i dorzuć do garnka z mięsem.
Wlej pół szklanki wody i gotuj 40 minut, aż mięso będzie miękkie. Wrzuć resztę warzyw i duś do miękkości.
Mąkę wymieszaj z wodą i wlej do gulaszu. Przypraw do smaku i chwilę jeszcze gotuj. Udekoruj natką pietruszki.Źródło: Na żywo