Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Polecam.
Odsłon: 1036
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 806
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 1036
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 806
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 106
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Marchew obrać i pokroić w talarki. Papryki oczyścić i pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na koniec, na tej samej patelni, podsmażyć cebulę i paprykę, przełożyć do mięsa. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Całość podlać szklanką wody – tak, aby przykryła mięso i dusić około 30-40 min., aż mięso będzie miękkie. Wtedy dorzucić marchewkę i przyprawić do smaku. Gdy marchew będzie miękka, zagęścić gulasz. W miseczce wymieszać 2 łyżki mąki z zimną wodą i dolać do gotującego się gulaszu. Pogotować jeszcze około 10 min., na koniec w razie potrzeby doprawić.