Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z papryką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 205
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 205
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule posiekać. Paprykę oczyścić, pociąć na kawałki. Na oleju porcjami smażyć mięso i cebulę, przekładać do rondla. Oprószyć mąką, przesmażyć, zalać bulionem.
Następnie dolać wino, dodać musztardę i koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagotować. Dodać paprykę i tymianek, zmniejszyć płomień. Gulasz doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i tartą gałką muszkatołową. Dusić ok. 30 minut. Następnie dodać śmietanę, wymieszać, podgrzewać jeszcze 5 minut, jeśli trzeba doprawić.Źródło: Twoje Imperium