Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały obiad na każdy dzień,a przede wszystkim smakuje mojej córce:)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Mięso wypłukać,wrzucić do garnka dolać wody tak,aby przykryła mięsko.Następnie wrzucić ziele ang.,liście laurowe,kostkę wołową,natkę pietruszki oraz pokrojoną w paski cebulę.Gotować na średnim ogniu.
Pokroić paprykę w paski.Mniej więcej w połowie gotowania dodać do mięsa(żeby się nie rozgotowała)
Kiedy mięso będzie już miękkie rozpuścić mąkę w połowie szklanki zimnej wody i dodać do gulaszu tak,aby powstał gęsty sos.Później jeszcze chwilkę pogotować żeby mąka straciła smak w sosie
Na koniec przyprawić solą pieprzem do smaku wedle uznania.Tak przygotowany gulasz ja podaje z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub surówką.