Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z parówkami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 48
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 48
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
W głębokim garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Dodaj drobno posiekany cebulę oraz czosnek. Całość smaż na małym ogniu, aż cebula się zeszkli.
Mieszankę oprósz mąką, dodaj mieloną paprykę i wlej bulion. Oczyszczone warzywa pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do garnka z cebulą i duś do miękkości. W razie potrzeby podlewaj wodą. Gdy warzywa będą miękkie, wlej keczup i wrzuć parówki.
Całość dopraw solą, pieprzem i duś jeszcze przez chwilę. Gotowy gulasz warzywny podawaj np. z pieczywem.Źródło: Na żywo