Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z serc drobiowych"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 142
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 142
Składniki
<strong>Przepis przysłała Mariola Wiśniewska z Legnicy
Serca umyj, oczyść. Czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w rondlu. Wrzuć serca, dodaj czosnek, posyp przyprawą uniwersalną, pieprzem ziołowym, ostrą papryką i majerankiem. Podsmaż ze wszystkich stron.
Podlej wodą, duś do miękkości (serca najlepiej smakują na ostro, dlatego jeszcze posyp je pieprzem i papryką). Mąkę rozrób z niewielką ilością wody. Dodaj do gulaszu, wymieszaj. Zagotuj. Przypraw do smaku.Źródło: Chwila dla Ciebie