Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z winogronami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Schab umyj, osusz, potnij w kostkę, zrumień na oleju. Oprósz solą, pieprzem kajeńskim i mąką. Krótko przesmaż. Mięso podlej bulionem, winem i sokiem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś około 20 minut.
Winogrona opłucz, oderwij od gałązek, potnij na połówki i dodaj do gulaszu ok. 5 minut przed końcem duszenia. Całość przypraw do smaku solą i pieprzem kajeński. Podawaj np. z makaronem posypanym orzechami laskowymi.Źródło: Naj