Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z ziemniakami"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 52
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 75
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 52
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Papryczki chili oczyść, pokrój w plasterki. Czerwoną paprykę rozetnij, usuń pestki, strąk potnij na kawałeczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż mięso i zrumień je, mieszając.
Potem dołóż pozostałe pokrojone warzywa oraz listek laurowy i suszone zioła. Podlej ok. 1/2 szklanki wody. Duś około 20 minut. W tym czasie ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w grubą kostkę. Dodaj do gulaszu. Gotuj razem 10 minut.
Potem dodaj pomidory z puszki. Duś jeszcze 5 minut. Pod koniec gulasz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Udekoruj, np. natką pietruszki.Źródło: Naj