Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki na smakerze dodawały tak zachęcające przepisy na gulasz z żołądków, że w końcu sama musiałam spróbować. Jest przepyszny! mięso rozpływa się a szałwia wzbogaca sos.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Składników jest niewiele ale ich jakość gwarantuje smak. Pokrojoną cebulę zrumieniłam na gęsim smalcu. Dodałam opłukane i pokrojone na mniejsze kawałki żołądki. ( kupiłam już obrane).
Do rondelka dodałam jeszcze liście laurowe i ziele angielskie i suszone papryczki chili. Po podsmażeniu dodałam wody, tak aby zakryła mięso. Całość dusiłam w sumie godzinę, bo lubię miękkie podroby. Ale są już dobre po 45 minutach. Na 15 minut przed końcem duszenia dodałam pokrojoną w kostkę paprykę. Sos zagęściłam rozrobioną mąką i dodałam listki szałwii, podgotowałam jeszcze 5 minut i doprawiłam gulasz solą.
Podałam z białą kaszą gryczaną i brokułami. Smacznego :)