Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Wlej oliwę i tyle ciepłej wody, aby powstało dość gęste ciasto. Dobrze wyrób i odstaw do wyrośnięcia. Karkówkę i papryki potnij w kostkę. Rozgrzej olej. Zrumień na nim cebulę oraz mięso. Dodaj paprykę, koncentrat i śmietanę. Duś 30 minut.
Gulasz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Ciasto dość cienko rozwałkuj. Plackiem przykryj naczynie. Zrób ozdobny brzeg. Gulasz zapiekaj ok. 25 minut w temperaturze 225oC. Od razu podawaj.Źródło: Naj