Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz ze śliwką i jabłkiem"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Składniki
Mięso pokrój w grubą kostkę. Dopraw pierzem, tymiankiem, sosem sojowym i olejem. Odstaw na godzinę. Potem przesmaż na oleju i wrzuć do garnka.
Jabłka obierz i potnij w kostkę. Boczek pokrój w paski, cebule w piórka, przesmaż, dodaj imbir, czosnek, cebule i wino. Całość dodaj do mięsa, wymieszaj i duś około godziny. Wlej bulion. Po godzinie dodaj śliwki i gotuj jeszcze przez 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Na żywo