Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulaszowa z boczkiem i groszkiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Wołowinę zalać 1,5 litra wody, posolić, wrzucić ziele angielskie i listki laurowe. Zagotować, usunąć szumowiny. Gotować około 40 minut.
Włoszczyznę obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do gotującego się mięsa, gotować kolejne 10 minut. Dodać boczek usmażony z posiekaną cebulą, pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę oraz groszek.
Gotować wszystko około 15 minut. Wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
ok. 70 minut
Jeśli lubisz dość pikantne potrawy (są bardziej rozgrzewające), dodaj do zupy kilka kropli ostrego sosu tabasco.Źródło: Twoje Imperium