Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gundel placenta"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
na ciasto przełóż do naczynia i zmiksuj.
Przygotowaną masę wylewaj partiami na patelnię na mocno rozgrzany olej. Usmaż dość grube naleśniki.
Orzechy włoskie rozgnieć w moździerzu. Połącz z masłem i łyżką śmietany, a następnie dodaj rum, cukier puder i rodzynki.
Przygotowany farsz nałóż na naleśniki. Zwiń je w grube rulony.
Czekoladę rozpuść, podgrzej z rumem, po czym wymieszaj z kakao i kremówką.
Polej danie gorącym sosem i podawaj np. z miętą.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średni
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Telemax