Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z ziemniaków w kształcie serduszek i gwiazdek, głęboko smażone na oleju rzepakowym. Dodatkiem do takich frytek są kawałki smażonego, panierowanego fileta z kurczaka. Ulubione danie naszej wnuczki :)
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2763
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 71
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 240
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2763
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 71
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 240
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na grubsze plastry z których wycinamy specjalnymi foremkami serca i gwiazdki. W garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej. Frytki wkładamy do garnka z nagrzanym olejem i smażymy na rumiany kolor. Usmażone frytki odcedzamy z oleju, a do garnka wkładamy panierowane kawałki fileta i smażymy na złoty kolor. Frytki posypujemy solą. Do usmażonych frytek dodajemy usmażone kawałki fileta. Smacznego!!!