Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wersja gyrosa ... sprawdzona na wielu imprezach.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 182
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 182
Składniki
► W naczyniu z olejem zmieszać wszystkie suszone przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. W powstaśłej marynacie marynować pocięte w paski mięso przez co najmniej jedną noc. ► Mięso smażyć z pokrojoną w kostkę cebulą i pokrojonymi w plastry pieczarkami / w woku lub innej teflonowej patelni / bez dodatku oleju, olej z marynaty w zupełności wystarcza. ► Pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki i domieszać śmietanę, posypać szczypiorkiem.