Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest smaczne, syte i przepięknie pachnie! Szbkie w wykonaniu!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Kroimy na małe kawalki pierś z kurczaka, cebulę i pieczarki. Wrzucamy na patelnię doprawiamy przyprawą, solą, pieprzem i podsmażamy na oliwie z oliwek.
Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy ryż i podsmażamy wszystko ok 3 minuty.
Dodajemy wodę i dusimy aż ryż będzie miękki. Często mieszamy.
Kiedy ryż będzie już miękki dodajemy śmietanę, wszystko mieszamy i dusimy ok 3-5 minut.