Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś gyrosowe kotlety? Warto wypróbować bo ile można jeść tradycyjne.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Składniki
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. 2. Mięso przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno posiekaną cebulę.
3. Następnie dodajemy ryż i wbijamy jajko.
4. Paprykę obieramy z nasion bardzo drobno kroimy i łączymy z mięsem.
5. Ogórki również drobno kroimy.
6. Doprawiamy solą oraz papryką ostrą. 7. Na koniec dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach i przyprawę gyros.
8. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i robimy kotleciki.Panierujemy w bułce tartej. 9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
10. Gotowe. 11. Smacznego.