Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis rodem z Holandii!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Do przepisu wykorzystuje 2 patelnie. Przepis charakteryzuje się tym, że mięso do cebuli jest w proporcji 1-1. Mięso kroimy w większą kostkę, cebulę w pióra. Pokrojone mięso przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Rozgrzewam patelnie, na jedną daje smalec, na drugą masło. Na patelnię z masłem (po roztopieniu) wrzucam mięso. Na patelnię z smalcem (po roztopieniu) wrzucam cebulę. Cebulę smażymy aż zmięknie i nabierze rumianego koloru. Gdy to się stanie przekładamy cebulę do mięsa. Całość zalewam bulionem, żeby delikatnie przykryło całość. Wrzucam liście laurowe, goździki, cukier, obficie pieprze i na sam koniec dodaję ocet. Dusimy całość w zależności od rodzaju mięsa od 2,5 do 3,5 godz na małym ogniu nie zapominając, że od czasu do czasu trzeba nasz gulasz przemieszać. Gdy mięso jest miękkie robimy małą zaprawkę, w kubku łyżkę mąki łączymy z wodą, mieszamy i wlewamy do naszego gulaszu. Po tym dusimy jeszcze ok 10 min i nasz gulasz jest już gotowy!!! Zapraszam do obejrzenia filmu, link poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!!!