Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1154
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1154
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce lub w malakserze. Dodać mąkę i sól. Formować małe kluseczki i rzucać od razu na wrzątek. Gotować ok. 5min. Odcedzić i przelać zimną wodą. Bryndzę rozmieszać z mlekiem lub śmietana na gladką masę. Ze słoniny wytopić skwarki. Polać kluseczki bryndzą i skwarkami. Najlepiej smakują popite zimną Kofolą ;)