Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hamburgery po meksykańsku"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Cebulę obrać, umyć, drobno posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy z posiekanym czosnkiem.
Papryczkę i paprykę umyć, usunąć nasiona, drobno pokroić. Natkę umyć, posiekać. Kukurydzę dobrze osączyć z zalewy.
Mięso wymieszać z warzywami, przecierem pomidorowym, przyprawami, jajkiem, serem, wystudzoną cebulą i połową natki.
Z masy mięsnej formować owalne kotlety. Smażyć na rozgrzanej oliwie po 3-4 minuty z każdej strony. Podawać posypane natką.
ok. 25 minut
Meksykańskie hamburgery są dość ostre w smaku, dlatego serwuj je z kwaśną śmietaną albo łagodnym musem z awokado.Źródło: Twoje Imperium