Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Hamburgery w kajzerce"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 985
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 985
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Mięso mielone przełóż do miseczki. Cebulę obierz, posiekaj, dołóż do mięsa. Dodaj tartą bułkę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz jajko. Przypraw solą, pieprzem oraz kminkiem.
Masę dokładnie wyrób. Uformuj z niej 4 okrągłe kotlety. Lekko spłaszcz je dłonią. Smaż na oleju ok. 10 minut. Od czasu do czasu obracaj, aby hamburgery zrumieniły się równomiernie z obu stron. Kotlety zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Bułki rozetnij, zrumień w piekarniku. Pozostałe 2 cebule obierz, pokrój w plasterki, zrumień na maśle. Oprósz solą i pieprzem. Bułki przełóż sałatą, serem, kotletami oraz plasterkami pomidora i ogórka. Podawaj np. z sosem musztardowym.Źródło: Tina