Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Hamburgery z papryką"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 865
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 865
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
Ryż opłucz na sitku, wsyp do posolonego wrzątku. Gotuj pod przykryciem 20 min. W tym czasie bułeczkę namocz. Papryki oczyść, pokrój w kos teczkę. Kukurydzę osącz. Cebulę posiekaj. Chili rozetnij, usuń pestki, posiekaj.
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułeczkę, jajko, cebulę, paprykę, chili i kukurydzę. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Wyrób.
Z masy uformuj 8 kotletów. Na patelni grillowej rozgrzej olej. Włóż hamburgery, smaż po 5 min z każdej strony. Natkę opłucz, poodrywaj listki, kilka odłóż, resztę posiekaj.
Ryż odcedź. Wymieszaj z masłem i natką. Podawaj do hamburgerów. Udekoruj odłożoną natką.
<strong>Jedna porcja zawiera: 490 kcal.</strong>Źródło: Tina