Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hinduski kurczak"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Kurczaka podziel na porcje. Papryczki chili posiekaj z orzechami i włóż do misy. Dodaj mielony mak, curry, tłuczony kminek, sok z cytryny i sól. Dobrze wymieszaj i obtocz w tym kurczaka. Cebulę, czosnek drobno pokrój. Zrumień na patelni. Dodaj porcje kurczaka i podsmaż. Posyp imbirem, dopraw solą, pieprzem i podlej szklanką wody. Przełóż do brytfanki, przykryj i piecz 50 min w 190 st. C. Pod koniec podlej kurczaka mleczkiem kokosowym i dopiecz. Podawaj z ryżem i limonką.
Czas przygotowania: 70 minut 350 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień