Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowa, pyszna hiszpańska potrawa z kurczakiem oraz warzywami.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą oraz solą.
2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. 3. Do cebuli dodajemy czosnek oraz pokrojone w paseczki papryki i fasolę.
4. Następnie wlewamy pomidory i wsypujemy surowy ryż, szafran, wrzucamy kostki rosołowe podlewamy wodą. 5. Przykrywamy pokrywką i prużymy do chwili, kiedy ryż będzie dobry.
6. Na koniec solimy i łączymy mięsem. 7. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny i dekorujemy plasterkami cytryny. 8. Danie gotowe.