Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Hiszpańska paella z szynką"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Składniki
Rozgrzać oliwę w głębokiej patelni. Paprykę oczyścić, przekroić na ćwiartki, podsmażać, aż skórka się przypali. Paprykę zdjąć z patelni, obrać. Na patelnię wrzucić cebulę i cukinię, pokrojone w półplasterki, posiekany czosnek i oczyszczoną fasolkę.
Ryż opłukać, wsypać na patelnię, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Wlać gorący bulion, zamieszać raz i zostawić, aż płyn się wchłonie. Ryż może się lekko przypiec od spodu.
Szafran namoczyć, wlać do ryżu. Szparagi umyć, pokroić, dodać razem z papryką i szynką. Dusić do miękkości szparagów.
Do potrawy możesz dodać właściwie wszystko: ryby (dorsza, łososia), kurczaka, krewetki. Im więcej różnych składników, tym lepsza paella!
ok. 75 minut.Źródło: Twoje Imperium