Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hiszpańskie medaliony na jarzynce"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8743
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 451
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8743
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 451
Składniki
Mięso myję, osuszam na papierowym ręczniku i kroję w grubsze plastry. Lekko rozgniatam je dłonią, nacieram z obu stron pieprzem i solą. Na patelni mocno rozgrzewam kilka łyżek oleju.
Wkładam medaliony i na dużym ogniu krótko obsmażam je z obu stron. Przekładam do naczynia żaroodpornego, przykrywam.
Zamrożone warzywa wrzucam na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Doprawiam dołączoną do opakowania mieszanką przypraw.
Obsmażam na chrupiąco, odcedzam nadmiar płynu, który się wytworzył.
Warzywa przekładam do mięsa. Naczynie (bez przykrywania) wkładam do piekarnika rozgrzanego do 170 st. na 20 min. W tym czasie pieczarki i cebulę obieram. Cebulę siekam, pieczarki kroję w kosteczkę.
Na łyżce oleju szklę cebulę, dodaję grzyby.
Przyprawiam solą i pieprzem, duszę do miękkości. Dodaję śmietanę. Sosem polewam gotowane danie.
ok. 40 min
Porcja zawiera ok. 390 kcal
Kosztuje ok. 4 złŹródło: Tina