Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Hiszpańskie tapas na mały głód"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1703
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 230
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 811
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1703
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 230
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 811
Składniki
• 10 minut • dla 4 osób • cena ok. 10 zł
Bagietkę pokrój w skośne kromki, skrop oliwą z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i lekko zrumień w piekarniku.
Pomidora sparz, obierz ze skóry, pozbaw nasion. Miąższ pokrój w drobną kostkę, podsmaż chwilę, aby uzyskać konsystencję musu. Posól. Bagietki posmaruj pastą pomidorową. Na wierzchu połóż listki rukoli, plasterki szynki, kiełbasy lub krewetki, szczyptę tartego sera i oliwki. Całość zepnij patyczkami do koreczków.
Zamiast pasty pomidorowej możesz użyć popularnej w Hiszpanii tapenady: oliwki drobno posiekaj z kaparami, anchois, roztartym z solą czosnkiem. Całość utrzyj w moździerzu z sokiem z cytryny i oliwą.Źródło: Show