Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hummus z oliwkami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Ciecierzycę namocz przez noc w zimnej wodzie. Ugotuj do miękkości z dodatkiem szczypty soli. Ziarna sezamu upraż na suchej patelni. Co jakiś czas mieszaj, aby się nie przypaliły. Gdy ziarenka lekko zbrązowieją, zalej je oliwą i zmiksuj.
Do powstałej pasty dodaj pozostałe : przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z połówki cytryny oraz kumin. Następnie wlej olej sezamowy i całość dokładnie wymieszaj. Do masy stopniowo dodawaj ciecierzycę. Zmiksuj na gładką masę. Wlej trochę wody, w której gotowała się ciecierzyca i wrzuć kawałki oliwek. Wymieszaj.Źródło: Na żywo