Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Idealne ciasto na pierogi"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 219
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 219
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
ciasta pierogowego zajmuje ok. 20 minut. Mąkę koniecznie trzeba przesiać, aby „nabrała” powietrza – ciasto będzie wtedy pulchniejsze i bardziej elastyczne.
W stożku mąki zrób dziurkę. Dodaj szczyptę soli. Wodę zagotuj i gorącą powoli wlewaj do mąki, zagarniając ją do środka.
Ciasto zagniataj dość szybko. Powinno być miękkie i ciągliwe, wtedy łatwo można je rozwałkować i lepić.Źródło: Tele Tydzień